4 op de 10 Belgen wil een andere job. Loopbaanbegeleider Annemie Bergen




Uit onderzoek van Acerta en Stepstone blijkt dat bijna 4/10 Belgen graag binnen de 12 maanden vanjob willen veranderen. Het valt op dat de grote meerderheid in een geheel andere sector zou willen werken.

De hamvraag is... Komt de grote job uittocht er of slagen werkgevers erin om hun medewerkers in dienst te houden?

Werkgevers zullen nog meer moeten inzetten op het behouden van hun talenten. Niet evident, als je weet dat er uiteenlopende drijfveren zijn die maken dat een werknemer gemotiveerd is en blijft. Zo speelt voor de ene het financiële plaatje een belangrijke rol en voor de andere afwisseling, vrijheid of mogelijkheid tot innoveren.

Bedrijven en organisaties die het slim willen spelen proberen dus best uit te vissen wat hun personeelsleden belangrijk vinden om er nadien zo goed mogelijk op in te spelen. Communicatie en transparantie zijn hierin sleutelwoorden!

Wat nog opvalt in het onderzoek is dat de mogelijkheid tot thuiswerk meer en meer aan belang wint. Wie het voorbije jaar niet mocht thuiswerken van zijn werkgever solliciteert maar liefst dubbel zoveel dan diegenen die hier wel de kans toe kregen.

Wil jij als werknemer graag te weten komen wat jouw oprecht motiveert in je job? Heb je het gevoel dat je toe bent aan iets anders, maar weet je niet goed wat? Samen kunnen we via jobcoaching bekijken wat jouw professionele toekomst je kan bieden. Door het volgen van loopbaanbegeleiding krijg je inzichten en handvaten om je professionele leven écht in handen te nemen. Zo kan je groeien als persoon en als professional! Lang leven het werkgeluk!

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Maak nu een afspraak